AIDS

 2007.12.03. 10:53

Dec 1-en volt az AIDS vilagnapja, ami otthon talan nem volt akkora esemeny, mint itt. Itt ugyanis eleg gyorsan terjed ez a gyogyithatatlan betegseg, melynek egyetlen ellenszere a megelozes lenne, azt marpedig itt szamos akadaly neheziti. Elvileg elkepzelhetetlen, hogy szexualis uton terjedjen a betegseg, hiszen a tokeletes vilagban a hazassag elott nincs semmifele nemi (extrem esetekben akarmilyen mas) erintkezes a masik nemmel, hazassag utan meg csak a partnerrel. Prostitucio meg nincs. Hehe. akkor hogy lehet, hogy megis...
Naigen. Eljott a pillanat, amikor farkasszemet leszunk kenytelenek nezni a szomoru valosaggal. Hogy az ember ember marad, akarhol is el a vilagon es akarmi is legyen a vallasa... csunya adatok jelzik a fertozottek szamanak egyre gyorsabb novekedeset, foleg papuan. most elfelejtettem a szamokat, de holnapra megnezem.
A legkezenfekvobb megoldas a kondom nepszerusitese lenne. De vajon erkolcsileg tisztesseges e, hogy a vilag legnepesebb muszlim orszagaban szabad szexre buzditjuk a fiatalokat?
Igy hat az aids vilagnapjan a tvben vetitett kondomreklamok, ismeretterjeszto propagandak, koncertek mellett megjelent a masik oldal is. az erosen vallasos konzervativ erzelmuek. oriasi transzparensekkel vonultak utcara, tudomanyos kiserleten alapulo bizonyitekot kovetelve arra, hogy a kondom tenyleg hatekonyan gatolja a betegseg terjedeset. Ok ugyanis nem hiszik el addig. No comment. tudomanyos bizonyitek. hm. es akkor ok is bebizonyithatnanak nekem tudomanyosan egy ket dolgot...azt hiszem azt nehezebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://azsiamania.blog.hu/api/trackback/id/tr454545473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BaKecske 2007.12.03. 10:53:00

Én tudom ám hogy terjed ott az aids. Biztos hogy nem az erkölcsös fiatalok kúrnak félre. A buzik és a narkósok tehetnek mindenről! :D
süti beállítások módosítása