nyuzsgo hangyaboly

 2009.02.03. 12:15

a kodos es kopasz dermeszto szurkesegbol az elenk nyuzsgo szinkavalkadban talaltam magam hirtelen. jo messzire repultem egyszercsak. magam mogott hagyva a vizsgak sulyos terhet melynek egeszen eddig sem veget sem hosszat nem lattam...a telikabatommal egyutt otthonhagytam a gyomorgorcsomet s az izzado tenyeremet, a torokgombocomat es a karikas szemeimet is. meg nincs suli.nyugi van, nem rohanok sehova, punnyadok az idotlen nyarban.meleg van es gyerekzsivaj.napbarnitott arcok feher vigyorral.rozsaszin,zold,viragmintas fejkendok.rikolto muezzin..az mar nagyon hianyzott. elvarazsol.
otthon hagytam anyukam csulkos bableveset meg a finom feherkenyeret is es most tofu van helyette rizzsel meg jazminteaval. de az is jo. sot nagyon is.
nem kell mar buszjegy, motor visz mindenhova a forgalomban, ahol nincsenek se iranyok se savok, orult kaosz az egesz.
tucsokciripeles ringat alomba es madarcsicsergesre ebredek. hideg vizzel furdom, melyet kancsoval merek a kek muanyag lavorunkbol. naponta ketszer feltakaritom a gekko mocskat mindig ugyanonnan. vannak kis gekkok, akik a falon rohangalnak, azok nem zavarnak. de az a nagy! azt nem lehet kiuldozni a hazbol, ha meglatom a tetogerendan maszni, megdobalom egy budos pologomboccal, de mintha eszre se venne. ven dinoszaurusz. a hangyakkal mar konnyebb: korberajzolom a cukrosbodont kretaval. meg a konyhaszekrenyt sot az egesz konyhat, a bejarati ajtot, a veranda oszlopait es a haz elott gornyedo guavafa gocsortos torzset is, ahol egyebkent hangyak millioi masiroznak keresztul naponta. a guavafa a legfontosabb strategiai pont. az koti ossze foldalatti birodalmukat az enyemmel, ahonnan pimaszul lopjak az elelmet.amelyik szerencsetlen atlepi a feher vonalat, pillanatokon belul lebenul, s ha valamelyik baratja megszagolja, azis. mig vegul az egesz hadsereg megdermed s kabultan hullik ala...nem eppen humanus, de hatekony. neotol tanultam.

A bejegyzés trackback címe:

https://azsiamania.blog.hu/api/trackback/id/tr414545494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása