2008.szeptember 25.

 2008.10.04. 10:43

Bepunnyaszt a fuggoagy ringasa es a kozeli mecsetbol hallatszo muezzin hangja. nem is egy mecset, nem is ketto. sok. kanonban zajonganak oriasi hangerovel. ilyenkor, ramadan honap alatt non-stop kantalas folyik..kezdodik kb ejjel fel3-kor, mikor is felverik a nepet kajalni. vannak, akik dobbal, csorgokkel jarjak a falu utcait. ilyenkor az utolso pillanatokat ki kell hasznalni eves-ivasra, hogy elegendo energiaja legyen az embernek nap kozben. szoval kiabal a bacsi a hangszorobol, hogy sahur, sahur es hogy aki meg nem kelt fel, mar csak harminc perce van, husz, tiz, ot, csa. aztan 3:59-kor megszolal a hajokurt, onnantol kezdve se eves se ivas se cigizes se csokolozas se semmi aminek koze van az elvezethez, egeszen napnyugtaig, ami jogjaban most eppen 18:36-kor, de jakartaban pl tizenegy perccel kesobb van. keso delutan mar kinyitnak a kajaldak, az arusok, az utca megtelik emberrel. aztan nehany perccel magrib elott jol berendelsz valami edes jeges folyadekot es mikor vegre megszolal a muezzin, mohon nekiesel. na az aztan az igazan leirhatatlan orom.

lefurodve edzes utan, jollakottan himbalozom, hallgatom a kanont meg a szegfuszeges cigi pattogasat...maaantep! mar csak nehany nap van hatra a bojtbol, aztan lebaran, a ketnapos unnepi zabalas...

A bejegyzés trackback címe:

https://azsiamania.blog.hu/api/trackback/id/tr334545488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása