globalis felmelegedes

 2007.12.04. 07:45

Indonezia a vilag egyik leggazdagabb noveny es allatvilagaval rendelkezik, oserdei a vilag tudejet kepezik. megis vezeto szerepet foglal el azok kozott az orszagok kozott, melyekben a legtobb a kihalasra itelt allatfaj. itt irtjak a leggyorsabban az erdoket. 300 focipalyanyi fat pusztitanak el orankent illegalis fakitermelok. banyasznak, meg felegetik az oserdot, hogy jovedelmezo palmaolajultetvenyeket telepitsenek a helyebe. foleg kinaiak. a kormany meg ostoba, hogy hagyja. bar az utobbi evekben bekemenyitettek mindenfele torvennyel meg razziaval, de nem elegge. szoval az orszag nagy erovel jarul hozza a globalis felmelegedeshez.
es itt az emberek tobbsegenek csak csekely tudomasa van errol az egeszrol. globalis felmelegedes? es? nem rajtam mulik. az utcan folyik a szemet, kuka ha van, az is minek. ja meg itt nincs igy megoldva mint nalunk, hogy kukas auto minden reggel...itt mindenki maga egeti a szemetet a kertben. meg egyebkent mindenki minden szemetet szetdobal mindenhol, es neha azt erzem, leneznek, ha en zacskoba gyujtom. nem ertik egyszeruen. ja a nejlonzacsko meg a masik. minden vasarlasnal, meg a legkisebb utszeli warungban is legalabb 2-3 nejlonzacskot nyomnak a kezedbe. amit aztan rogton ugyis kivagsz a kukaba...vagy hova. ja es mindenki mindenhova motorral megy vagy autoval, meg a szomszedhoz is. tomegkozlekedes szinte nincs, es a gyalogos fogalma sem ismeretes errefele. ha biciklivel mesz kirohognek, az mucsa.
az emberekben egyaltalan nem tudatosult meg, hogy a kornyezetszennyezes mekkora problema, es hogy mindnyajan felelosek vagyunk erte.
Ugyhogy nagyon is helyes hogy Balin tartjak az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye (UN Framework Convention on Climate Change – UNFCCC) által szervezett kethetes konferenciat az eghajlatvaltozasrol. A Kiotoi egyezmeny 2012-ben lejar, s e konferencia résztvevői arrol targyalnak, hogy 2012 után hogyan csökkentsek a környezetre káros anyagok kibocsátását. erre legalabb felfigyelnek az emberek egy rovid idore.

A bejegyzés trackback címe:

https://azsiamania.blog.hu/api/trackback/id/tr604545474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása