kebun raya

 2007.09.02. 15:48


Dita csaladjaval ellatogattunk Bogorba, a Kebon Raya nevu botanikus kertbe, ahova a vilag minden tajarol erkeztek novenyek. Ezt a kertet meg az 1811-tol Javan allomasozo hollandok parancsnoka (Sir Stamford Raffles) alapitotta 1817-ben. Feleseget is ide temette el.

Ha a Margit-szigethez hasonlitom az kicsit tulzas, mert annal joval dusabb es szinesebb a novenyzet, de hasonlokepp funkcional: setalo, piknikezo csaladokat, szerelmesparokat latni mindenhol. Mi is leheveredtunk egy to melle, ahonnan gyonyoruen latszott az Elnoki Palota, az Istana Bogot, melyet a hollandok epitettek meg a kormanyzojuknak. Az elso indonez elnok, Sukarno nagyon szerette ezt a kertet s gyakorta pihent itt meg a palotaban. A masodik elnok, Suharto azonban utalta, felt hogy elodje szelleme meg mindig itt kisert.

Hat eleg erdekes kajakat hoztunk magunkkal. Edes ragacsos rizst, mindenfele olajban sult megnemmondom miket, kb muffinnak kinezo rozsaszin meg zold, gozolt sutit... (rengetegfajta peksutemenyt lehet kapni a nagy szupermarketekben, ezeket szeretik mindenfele szinure befesteni, es az ember sokszor nem azt kapja, amit var toluk...reszemrol maradok inkabb a rizsnel). Innivalonak edes zoldbablevet kaptam, hat koszonomszepen, abbol egy korty is eleg volt, inkabb a jambu (guava) levet valasztottam.

A bejegyzés trackback címe:

https://azsiamania.blog.hu/api/trackback/id/tr914545464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása